marți, 25 februarie 2014

Bomboane spaniole cu smochine şi migdale

Ingrediente

100g migdale întregi, prăjite
500g smochine uscate întregi, tulpina tare şi centrul bazei înlăturate
85g caise uscate, tăiate în bucăţi mici
50g afine uscate
1 lingură de coniac
1 lingură de miere
1 linguriţă de cuişoare măcinate
100g seminţe de susan, prăjite

Mod de preparare

  • 1. Se macină migdalele într-un mixer şi se pun într-un bol mare. Se taie smochinele în bucăţi, apoi se mixează până când se obţine o pastă fină şi lipicioasă. Se adaugă peste migdale şi se amestecă bine cu fructele uscate, coniacul, mierea şi cuişoarele.
  • 2. Se împarte compoziţia în 6 părţi şi se modelează 6 sfere. Acestea se trec prin susanul aşezat în prealabil într-o tavă. Se acoperă tava cu un şervet. Se lasă bomboanele să se usuce timp de o săptămână înainte de a le ambala. Se vor păstra la loc răcoros timp de 2 luni.