Bomboane spaniole cu smochine şi migdale
Ingrediente
100g migdale întregi, prăjite500g smochine uscate întregi, tulpina tare şi centrul bazei înlăturate
85g caise uscate, tăiate în bucăţi mici
50g afine uscate
1 lingură de coniac
1 lingură de miere
1 linguriţă de cuişoare măcinate
100g seminţe de susan, prăjite
Mod de preparare
- 1. Se macină migdalele într-un mixer şi se pun într-un bol mare. Se taie smochinele în bucăţi, apoi se mixează până când se obţine o pastă fină şi lipicioasă. Se adaugă peste migdale şi se amestecă bine cu fructele uscate, coniacul, mierea şi cuişoarele.
- 2. Se împarte compoziţia în 6 părţi şi se modelează 6 sfere. Acestea se trec prin susanul aşezat în prealabil într-o tavă. Se acoperă tava cu un şervet. Se lasă bomboanele să se usuce timp de o săptămână înainte de a le ambala. Se vor păstra la loc răcoros timp de 2 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu